La Requena (Villa’s die niet mochten worden gebouwd)

Het startpunt van deze wandeling ligt langsheen de baan van Rodalquilar naar Los Escullos. Een beetje voorbij het uitzichtpunt «Ametista». Op dezelfde plaats waar links een wandelweg loopt naar een strandje «Cala de los Toros», begint aan de rechterkant van de baan een wandeling genoemd  «Sendero Requena». Op het bord staat aangegeven dat de wandeling 6,6 km lang is en ongeveer 3 uren duurt. Wij deden er inclusief de picknick 5 uren over. Vooral het eerste deel bergop is vrij lastig. Daar deden wij 1u15 minuten over. Bovenaan heb je een schitterend uitzicht van 360°.

Er staan 3 villa’s die begin de jaren 70 gebouwd werden door iemand die geen vergunning had. De werken werden stopgezet nadat de rolluiken en de deuren er in zaten. Nu zijn het ruïnes maar ze zijn wonderwel goed bewaard. Je ziet duidelijk dat de natuurelementen zelf niet veel schade aanrichtten.

De wandeling is goed bewegwijzerd. Op het einde kom je wel weer op de baan uit. Waar je nog een heel eind langs moet lopen. Je kunt er ook voor kiezen om te proberen terug te gaan via de bergen. Met wat zoekwerk vind je je weg parallel met de baan. Wij kwamen zelfs langs een bijzondere nederzetting met enkele hutten gebouwd van pita’s.

Met de wandelapp Wikiloc: markeer in het veld Navigate bovenaan  Worldwide, en vul onderaan in het veld «search text or Wikiloc ID» in «carmenmoreno». Kies de wandeling «sendero Requena»(8,41 km). Sla deze wandeling op door onderaan te klikken op Download trail + map. Dan kun je de wandeling altijd op je smartphone terugvinden. Klik je meteen op de groene knop «Save and follow» dan kun je onmiddellijk vertrekken.  Deze wandeling vertrekt langs de baan naar Isleta de Moro, een beetje voorbij de Mirador de la Ametista. 

Een duidelijke kaart op de PC kun je vooraf bekijken als je op volgende link klikt: https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=3113273&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=SPowered by Wikiloc

paneel

Paneel met uitleg aan de start van de wandeling. Rechts van de baan. Een beetje verscholen.

Panorama

Panorama

IMG_1530 IMG_1534 IMG_1552 IMG_1553 IMG_1555 IMG_1559

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s