San Pedro

De wandeling naar San Pedro is waarschijnlijk de bekendste van Las Negras. Veel bezoekers komen speciaal hiervoor. San Pedro is een baai op ongeveer 1 uur stappen in noordelijke richting. Neem in het centrum de baan links. (voorbij de voedingswinkel) Er staan richtingsaanwijzers. Neem zeker te drinken mee. Dat moet je hier trouwens altijd doen. Koop ginder nooit iets om te eten, de hygiëne laat er te wensen over. Drankjes uit blik zijn veilig.

Onbewoond ware het niet dat enkele hippies (kluizenaars, avonturiers, eenzaten ??) er zich gevestigd hebben. Alles moeten ze aanvoeren met bootjes. Electriciteit wekken ze op met zonnepanelen en water hebben ze uit een bron. In de zomer trekt dit veel jonge mensen aan die er voor enkele nachten willen gaan slapen. Toiletten zijn er niet en de bewoners vragen dan ook om de «hudo’s» te gebruiken die ze hebben geïnstalleerd.

Er zou ook drugs verkocht worden. Wat dan weer aanleiding is tot controles door de guardia civil.

Wie de voettocht niet ziet zitten kan zich door een bootje vanaf het strand van Las Negras laten brengen en ophalen. Vooral in de zomer is dit goed geregeld.

Met de wandelapp Wikiloc: markeer in het veld Navigate bovenaan  Worldwide, en vul onderaan in het veld «search text or Wikiloc ID» in «delapeca». Kies daar de wandeling «Las Negras – Cala San Pedro – Las Negras» (8,62 km)  Sla deze wandeling op door onderaan te klikken op Download trail + map. Dan kun je de wandeling altijd op je smartphone terugvinden. Klik je meteen op de groene knop «Save and follow» dan kun je onmiddellijk vertrekken. 

Een duidelijke kaart op de PC kun je vooraf bekijken als je op volgende link klikt:

https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=8565316&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=SPowered by Wikiloc

 

welkomplakaat

TV_P1060756 TV_P1060759

 

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s