Playazo door de bergen

We vertrekken aan ons huis in de richting van Hotel Bitacora, slaan daar voorbij de eerste weg links in en stappen naar het witte molentje (zonder wieken) dat verbouwd werd tot vakantiewoning. (zie foto)  Reken toch op 1 uur stappen minimaal tot je aan de baan bent die naar het strand gaat. Dan is het toch zeker nog 2 km stappen.

Molentje

Eerste richtpunt om het juiste pad te vinden.

Vanaf daar loopt een pad dat je recht naar Playazo brengt. Al snel zie je het oude vervallen kasteel van Rodalquilar dat langs de baan naar Playazo staat.

In de verte komt ons tweede richtpunt in zicht: het castillo de Rodalquilar.

In de verte komt ons tweede richtpunt in zicht: het castillo de Rodalquilar.

Eenmaal op de baan heb je twee opties. Je gaat rechtstreeks linksaf tot aan het strand. Of je gaat een klein eindje naar rechts en neemt dan het pad naar links. Dan kom je eerst aan twee gerenoveerde noria’s (waterputten door een ezeltje aangedreven). Dat is de mooiste weg. Eerst kom je nog aan een ruïne van een woning (grafitti !) en vervolgens aan de noria’s.

grafitti

Grafittikunst

Noria

Noria. Rustpauze.

Palmbomen zee

Palmbomen, de zee…een idylisch plekje.

Van hieruit stap je gewoon naar zee. Je kunt langs het strand stappen tot aan de huisjes aan de noordelijke zijde van Playazo. Vandaar kun je verder stappen langs een pad dat achter het Castillo de San Ramon loopt en uitkomt aan de camping. Reken op 1 uur stappen. Vanaf de camping kun je ofwel via de rambla terug naar huis (zie beschrijving Cala del Cuervo wandeling) ofwel via de baan naar Las Negras en vandaar naar huis.

Voor deze wandeling vertrokken wij om 11 uur en kwamen om 17 uur terug thuis. Inclusief een lange pauze op het strand.

Met de wandelapp Wikiloc: markeer in het veld Navigate bovenaan  Worldwide, en vul onderaan in het veld «search text or Wikiloc ID» in «thys.wim». Je krijgt dan alle wandelingen die ik heb gedaan en kies daar voor deze wandeling: Playazo via het molentje.(vertrek aan de grote baan waar de vuilcontainers staan) Sla deze wandeling op door onderaan te klikken op Download trail + map. Dan kun je de wandeling altijd op je smartphone terugvinden. Klik je meteen op de groene knop «Save and follow» dan kun je onmiddellijk vertrekken. 

De wandeling eindigt op playazo strand. Van daaruit kun je verder wandelen naar Las Negras. Die wandeling is bewegwijzerd.

Een duidelijke kaart op de PC kun je vooraf bekijken als je op volgende link klikt: 

https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=15520003&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=SPowered by Wikiloc

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s