Via Hortichuela naar Las Negras.

Deze wandeling duurt ongeveer 3 uren. Je vertrekt aan ons huis richting Hotel Bitacora. Blijf rechts van de baan lopen op een pad.

Je komt aan een rambla die je rechtsaf moet nemen.

Vervolgens volg je die rambla en je oriënteert je op de baan met de haarspeldbocht die richting Fernand Perez loopt. Je moet immers een wandelweg vinden die ongeveer begint waar de baan beneden komt. Als je vanuit Fernand Perez komt en je komt naar beneden zie je als je vooruitkijkt op het laatste stuk, de wandelweg vertrekken door de bergen.

Er is hieronder een screenshot van de wandeling waarop je je kunt oriënteren. Van ons huis tot aan het begin van de weg door de bergen (dan ben je al door Hortichuela) is het al een uur stappen. Dan nog is een uur door de bergen langs een mooi pad tot aan de huizen waar onder meer Margaret Merry woont. Dan nog eens een 45 minuten stappen terug naar huis.

Met de wandelapp Wikiloc: markeer in het veld Navigate bovenaan  Worldwide, en vul onderaan in het veld «search text or Wikiloc ID» in «thys.wim». Je krijgt dan alle wandelingen die ik heb gedaan en kies daar voor deze wandeling: Hortichuela, hiking, 7,22 km. (vertrek aan de grote baan waar de vuilcontainers staan) Sla deze wandeling op door onderaan te klikken op Download trail + map. Dan kun je de wandeling altijd op je smartphone terugvinden. Klik je meteen op de groene knop «Save and follow» dan kun je onmiddellijk vertrekken.

Een duidelijke kaart op de PC kun je vooraf bekijken als je op volgende link klikt: https://nl.wikiloc.com/wikiloc/spatialArtifacts.do?event=view&id=15263458&measures=off&title=off&near=off&images=off&maptype=SPowered by Wikiloc

Via Hortichuela naar Las Negras